Fotoudstilling:

’Saharawierne venter’

’Saharawierne venter’ er en fotoudstilling af Katinka Klinge Albrectsen, som giver et indblik i de flygtningelejre i Saharaørkenen, hvor 160.000 saharawier har boet de sidste 41 år på grund af Marokkos besættelse af deres land, Vestsahara.
06. juni 2017

I kategori

I kategori:

Vi åbner udstillingen den 6. juni kl. 16-19 med saharawi-te, vin og besøg fra lejrene af Jalihenna Mohamed og Najem Bashry. Udstillingen er blevet skabt i et samarbejde med kulturcafeen Salonen, solidaritetsorganisationen Afrika Kontakt og Copenhagen Photo Festival og løber frem til d. 30. juni.

Fotografierne i udstillingen spænder vidt: Fra dromedarkød på et stykke pap i sandet og en dragt, der hænger til tørre på en parabol til en protestmarch og marokkanernes 2.700 km lange sandmur, der er bygget tværs igennem Vestsahara. Billederne viser den æstetisk mærkværdige situation, som Marokkos besættelse af Vestsahara har skabt, med saharawiernes tålmodige venten i lejrene. Det er kontrasterne i mødet mellem de eksplosivt farveklædte saharawier og den beige, golde ørken, der viser, at noget er, som det ikke bør være. Marokko bør trække sig ud af Vestsahara, så saharawierne kan vende hjem.

Katinka Klinge Albrectsen (f.1996) er fra København, uddannet fra Fatamorgana i 2016 og aktivist i Afrika Kontakt. Hun rejste i april 2017 til saharawiernes flygtningelejre i Algeriet for at dokumentere situationen.

Om Vestsahara-konflikten
Vestsahara er en gammel spansk koloni og har siden 1976 været besat af nabolandet, Marokko. Intet land i verden anerkender Marokkos besættelse, og FN’s Sikkerhedsråd har gang på gang understreget saharawiernes ret til selvbestemmelse. På grund af invasionen bor omkring 160.000 mennesker af Vestsaharas oprindelige befolkning i flygtningelejre i Saharaørkenen i Algeriet.

Om Afrika Kontakt
Afrika Kontakt (AK) er en solidaritetsbevægelse, der sammen med sociale bevægelser fra over hele verden kæmper for grundlæggende politiske forandringer for at gøre op med den globale økonomiske og sociale ulighed. Vestsaharagruppen i AK har igennem flere år samarbejdet med Sahrawi Youth Union, UESARIO, som er ungdomsorganisationen for Polisario Front, saharawiernes regering og frihedsbevægelse. Mere om Vestsahara og AK på www.afrika.dk.

Om Copenhagen Photo Festival
Copenhagen Photo Festival er en årlig begivenhed i juni måned, der over elleve dage sætter fotografiet på dagsordenen med udstillinger, workshops, seminarer, fototure og portfolio reviews. Mere om CPF på www.copenhagenphotofestival.com

Om Salonen
Salonen er en kulturcafe med løbende udstillinger, oplæsninger, debatarrangementer, koncerter og foredrag. Udstillingen ’Saharawierne venter’ på Salonen, Østerbrogade 222 i København, er åben alle dage kl. 10-18 fra d. 6. til d. 30. juni. Fri entre.

TAK til
AK's Vestsaharagruppe – UESARIO og familierne i lejrene – Klaus Albrectsen – Copenhagen Photo Festival – Fatamorgana – Demena, Mellemfolkeligt Samvirke – Frit Vestsahara – Værksted for Fotografi – Salonen – Amnestys Udvalg for Økonomisk Støtte – 1. Majfonden


Nyhedsbrev
Tilmeld dig og modtag Afrika Kontakts nyhedsbrev