Afrika Kontakt søger nye aktivister til demokratiprojekt i Swaziland

Afrika Kontakt søger aktive til at indgå i udviklingen af nye projekter i Swaziland sammen med de to demokrati-bevægelser Swaziland United Democratic Front (SUDF) og Foundation for Socio-Economic Justice (FSEJ)
15. marts 2017

Afrika Kontakt har de sidste ti år støttet demokratibevægelsen i det enevældige kongedømme Swaziland gennem udviklingsprojekter og fortalervirksomhed. Vores partnere i Swaziland arbejder for, at der skal ske demokratiske reformer. Det gør de ved at styrke en demokratisk organisering og mobilisering af medlemmer og støtter.

Både Swaziland United Democratic Front (SUDF) og Foundation for Socio-Economic Justice (FSEJ) er paraplyorganisationer, der arbejder for at organisere og mobilisere fagbevægelsen, arbejdsløse, kvindeorganisationer og fattige lokalsamfund i den fredelige kamp for demokrati i Swaziland. SUDF har fokus på byområderne, mens har FSEJ et godt tag om landområderne i Swaziland. I 2017 skal Afrika Kontakts arbejdsgruppe udvikle og søge finansiering til to nye projekter i samarbejde med SUDF og et nyt projekt i samarbejde med FSEJ. Som aktiv i Afrika Kontakt får du hands-on erfaring med projektudvikling, monitorering og implementering af udviklingsprojekter og muligheden for at arbejde tæt sammen med civilsamfundsorganisationer i Swaziland.

Som en del af Swaziland-gruppen indgår du i arbejdet med:

  • At udvikle de fælles projektansøgninger for de nye projekter samt indgå i opstarten af disse projekter (ansøgninger hos CISU og EU).
  • At planlægge og afvikle et Strategiseminar i Swaziland i juni med deltagelse af både Afrika Kontakt, FSEJ og SUDF.
  • At planlægge og afvikle besøg fra partnere, blandt andet ved partnerens deltagelse i Afrika Kontakts partnerseminar i august.
  • Løbende at monitorere og støtte implementeringen af vores fælles partnerskabsprojekter, både nuværende og kommende projekter, med blandt andet projektbesøg i Swaziland.
  • Research og kampagnearbejde i forhold til økonomiske og politiske forhold i Swaziland.

 

Vi søger personer der:

  • Har viden om eller interesse for globale problemstillinger, EU-funding og politisk projektarbejde.
  • Har tid og lyst til at starte nye projekter sammen med SUDF og FSEJ og deltage aktivt i vores regelmæssige arbejdsmøder, med mere arbejde op til deadlines.
  • Har viden om Swaziland opnået igennem studie, praktik, rejser eller frivilligt arbejde er en fordel, men ikke en forudsætning.
  • Har mulighed for at være en del af arbejdsgruppen i minimum 1 år.

 

Om Afrika Kontakt

Afrika Kontakt er en solidaritetsbevægelse, der sammen med græsrodsbevægelser fra hele verden kæmper for grundlæggende ændringer i det globale system. Vi tror på, at en mere lige og retfærdig verden er mulig. Vi støtter sociale bevægelser i syd i deres kamp for demokrati, rettigheder og en mere lige fordeling af samfundets ressourcer. Vi arbejder på at påvirke beslutningstagere i Danmark, EU og globalt, og mobilisere og informere befolkningen i Danmark om de forhold, der skaber ulighed, og de muligheder, der er for at ændre dem. 

Har du lyst til at blive aktiv, så skriv en mail, hvori du skriver lidt om dig selv til: info@afrika.dk

 


Nyhedsbrev
Tilmeld dig og modtag Afrika Kontakts nyhedsbrev