Krav om erstatning

Polisario sagsøger fransk firma

Polisario anlægger sag mod det franske firma Chancerelle Group, der under mærket Connétable sælger fiskeprodukter mærket med oprindelse i Marokko, selv om der i virkeligheden er tale om, at fisken er fanget ud for Vestsaharas kyst.
02. oktober 2018

I kategori

Firmaet har indrømmet, at på dets fabrik i Agadir i Marokko forarbejdes fisk fra Vestsahara, og den 12. september meddelte firmaet desuden, at det har planer om at opføre en 4000 kvadratmeter stor fabrik i Laayoune (El Aaiún) i ’det sydlige Marokko’.

Firmaets direktør har forklaret en fransk avis, at sardiner, der bliver landet i El Aaiún, bliver renset og lagt på is her, inden de bliver transporteret Agadir, pakket og mærket som marokkansk, selv om de åbenlyst er fanget udenfor Marokko. Firmaet siger, at det allerede har aftaler med 27 marokkanske fiskeskibe, der skal fange og lande fisk i Vestsahara.

I en pressemeddelelse understreger Polisario, at EU-Domstolen allerede i 2016 afgjorde, at Vestsahara ikke er en del af Marokko og at fiskefirmaets aktiviteter er en overtrædelse af den franske straffelov.