Afrika Kontakt søger medlemmer til

Projekt & kampagne gruppe der samarbejder med demokratibevægelsen i Swaziland

Afrika Kontakts Swazilandgruppe søger nye aktivister til at indgå i vores projektgrupper, som samarbejder med vores lokale partnerorganisationer.
16. januar 2017

I kategori

I kategori:

Swaziland er det sidste tilbageværende enevældige kongedømmer i Afrika, og selv de mest basale rettigheder bliver ikke respekteret. Vores partnere kæmper for at styrke den demokratiske bevægelse i Swaziland, og skabe et demokratisk og aktivt civilsamfund. Igennem forskellige aktiviteter, som kampagnearbejde, borgeruddannelse med fokus på skabelsen af en politisk bevidsthed hos befolkningen, og kollektive aktioner (demonstrationer, fællesmøder etc.), lægger partnerne dermed pres på regimet i Swaziland.
Afrika Kontakts rolle er at støtte vores partnere i Swaziland i udviklingen, administrationen, monitoreringen og evalueringen af projekter målrettet Swazilands befolkning og deres bevægelser, såvel som at hjælpe med at faciliteter partnerorganisationernes kapacitetsopbygning og strategiske processer.
Vi besøger vores lokale partnerskabsorganisationer i Swaziland et par gange om året. Som ny aktiv i gruppen er det vigtigt for os at du mødes med partneren og ser under hvilke forhold de arbejder. På den måde kan du – i sammen med os andre – bedst muligt støtte vores partnere. Du vil blive en del af det daglige arbejde i grupperne, der ligger ud over besøgsrejserne. Bl.a. administration, projektstyring og kampagne arbejdet.

Som aktiv i Swaziland-gruppen vil du komme til at;

  • Få erfaring med solidaritets- og partnerskabsarbejde;
  • Få stort kontekstuel viden om Swaziland, og bredere politiske processer i den sydafrikanske region;
  • Arbejde tæt sammen med græsrodsbevægelser og sociale bevægelser som kæmper for social retfærdighed og politisk frihed;
  • Få erfaring indenfor projektadministration, monitorering og evaluering;
  • Får mulighed for at deltage i vores periodiske partnerskabsbesøg i Swaziland.

Vi søger aktivister, der;

  • Har, eller gerne vil have, erfaring med projekt- og partnerskabsarbejde;
  • Har stor interesse i politiske processer i Afrika og/eller menneskerettigheder;
  • Er en god teamplayer;
  • Har en overordnet interesse i politisk, progressivt udviklingsarbejde.
  • Har mulighed for at deltage i projektbesøg og andre rejser.

Hvis det har vakt din interesse, og du har lyst til at være med eller høre mere, så skriv til os snarest muligt og senest 1. februar på info@afrika.dk
 
Afrika Kontakt er en solidaritetsbevægelse, der sammen med græsrodsbevægelser fra hele verden kæmper for grundlæggende ændringer i det globale system. Vi tror på, at en mere lige og retfærdig verden er mulig. Vi støtter sociale bevægelser i Syd i deres kamp for demokrati, rettigheder og en mere lige fordeling af samfundets ressourcer. Vi arbejder på at påvirke beslutningstagere i Danmark, EU og globalt, og mobilisere og informere befolkningen i Danmark om de forhold, der skaber ulighed, og de muligheder der er for at ændre dem.