Folketingsvalg:

Stemmeguide for TTIP-modstandere

Inden for de kommende fire år skal Folketinget stemme om Danmarks tilslutning til en ny frihandelsaftale mellem EU og USA (TTIP). Selvom aftalen risikerer at underminere demokratiet, fylder den ikke meget i valgkampen. Vi bringer derfor her en stemmevejle
16. juni 2015

I kategori

I kategori:

Folketingsvalget er ikke bare et valg mellem Helle Thorning og Lars Løkke. Det er også et valg om fremtiden for vores demokrati.

For i den kommende valgperiode skal Folketinget tage stilling til Danmarks tilslutning til en ny frihandelsaftale mellem EU og USA (TTIP) - en aftale, der vil give de multinationale selskaber ret til at sagsøge et land, hvis politikerne vedtager en regel eller lov, der begrænser selskabets forventede profit.

I praksis vil TTIP betyde, at beslutninger vedtaget i Folketinget kan medføre kæmpe sagsanlæg fra multinationale selskaber. Desværre fylder emnet ingenting i valgdebatten eller i medierne. Derfor er der blevet udarbejdet denne her stemmevejledning for TTIP-modstandere.

Som det fremgår, er der kun to af de opstillede partier, som er modstandere af TTIP og derfor vil stemme nej i Folketingssalen. Skal det lykkedes at stoppe TTIP, er der derfor brug for yderligere pres på de danske politikere. Folketingsvalget er en god mulighed på at ændre det billede og stille kritske spørgsmål til de forskellige partier, så vi forhåbentlig kan få sammensat et mere TTIP-kritisk folketing.


Nyhedsbrev
Tilmeld dig og modtag Afrika Kontakts nyhedsbrev