40-års jubilæumsreception for Afrika Kontakt

Alle medlemmer, aktivister og venner af Afrika Kontakt indbydes hermed til jubilæumsreception i anledning af Afrika Kontakts 40 års jubilæum.
Hvornår:
18. marts 2019 | 16:00 til 18:30
Hvor:
Afrika Kontakt, Wesselsgade 2, stuen, 2200 København N

Det startede med apartheid i Sydafrika og Namibia: For 40 år siden besluttede aktivister, der i året 1978 var blevet engageret pga. FN's år mod apartheid, at arbejdet skulle fortsætte i en egentlig forening. Det blev Landskomiteen Sydafrika-Aktion.

Fokus var indførelsen af totale sanktioner mod apartheidregimet og støtte til befrielsesbevægelsen ANC. I 1994 faldt apartheid og Sydafrika fik demokrati. Men vi var godt klar over at et valg ikke ville gøre op med de uretfærdigheder som apartheid havde skabt. Vi startede derfor et samarbejde med sociale bevægelser i Sydafrika og i det sydlige Afrika. Siden da har fokus ændrets sig til at være mere globalt. Man kan sige at det nu er den globale apartheid vi bekæmper, den globale ulighed og de strukturelle årsager der er til at fattige lande er fattige og at fattige mennesker fastholdes i fattigdom.

Der vil være vin, øl, snacks og gode taler fra ind- og udland. Så kom frisk og mød de aktivister, der tog over efter dig.

Kalender

Mandag, juni 17, 2019 - 13:00 til 16:00