Bundmøde og filmvisning

"Intet bliver som før"

I anledningen af klimatopmødets start i Paris d. 30. november inviterer vi til bundmøde og filmvisning af ’Intet bliver som før’ på Christiania i Byen Lys.
Hvornår:
30. november 2015 | 19:00 til 21:00
Hvor:
Byens Lys, Christiania, 1407 København

Som historien erfarer os, fører COP21 i Paris sikkert ikke seriøse og tiltrækkelige aftaler med sig. Det vidner deltagerlandenes modstridende interesser og listen over de pengestærke aktører, der sponsorer COP’en, også om. Mens politikerne holder topmøde, holder vi altså til bundmøde. 

Som Naomi Klein skriver i bogen 'Intet bliver som før: ”I bund og grund går opgaven ud på at formulere ikke blot nogle alternative politiske forslag, men en alternativ verdensopfattelse, som kan tage kampen op mod det, der er det centrale i den økologiske krise – det, som har sin grund i indbyrdes forbundethed frem for i hyperindividualisme, i gensidighed frem for dominans, og i samarbejde frem for hierarki.” 

Klimakampen må kæmpes fra bunden – af os almindelige mennesker, græsrødder og klimaaktivister verden over. Derfor inviterer to af de danske græsrodsorganisationer, Afrika Kontakt og NOAH, til debat om, hvordan en bred og reel klimakamp kan skabes. 

”Intet bliver som før” fra 2015 er en film instrueret af Awi Lewis og skrevet af Naomi Klein. Den får på 89 minutter ikke blot forklaret, at klimakrisen er hvor tids største udfordring – men også, at krisen er den største mulighed for radikalt at ændre vores økonomiske system. Altså: System change, not climate change. Kun ved at sætte hensynet til klima og mennesker over jagten på profit og ubegrænset økonomisk vækst, kan vi sikre en bæredygtig fremtid. 

Arrangementet er gratis.

Find Facebookbegivenheden her.